Diëtistenpraktijk De Linge

uw leven in beweging

Over ons

De praktijk

De dietisten

Diëtistenpraktijk De Linge is in 2004 opgericht door Annemiek Scholman en Christel Witjes, met een hoofdvestiging in Elst. In deze eigen ruimte wordt vijf dagen in de week (ma t/m vrij) spreekuur gehouden. Daarnaast houdt diëtistenpraktijk De Linge spreekuur in de huisartsenpraktijken in Driel, Heteren en Opheusden.

De titel diëtist is wettelijk beschermd en een diëtist heeft een vierjarige hbo-opleiding Voeding en diëtetiek gevolgd. Annemiek Scholman en Christel Witjes hebben beiden deze opleiding gevolgd. Daarnaast zijn de diëtisten van diëtistenpraktijk De Linge opgenomen in het Kwaliteitsregister voor Paramedici, lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten en aangesloten bij Eldia (samenwerkingsverband eerstelijns diëtisten in Arnhem en omgeving). Tot slot zijn de diëtisten lid van de Diabetes Vereniging Nederland, Stichting Diabetes Nutrition Organisation, Nederlandse Academie Eetstoornissen en VIE-netwerk (VoedingsInterventie Eetstoornissen).

Er wordt gestreefd naar samenwerking met huisartsen, fysiotherapeuten, psychologen, buurtzorg en andere paramedici. Voorbeelden van samenwerkingsverbanden zijn de chronische zorg, cursus Fit & Fun 4 Kids, screening ondervoeding bij buurtzorg cliënten, etc.

De diëtisten

Annemiek Scholman

annemiekMijn opleiding Voeding & Diëtetiek heb ik gevolgd in Amsterdam. De motivatie voor deze keuze kwam voort uit de combinatie werken met mensen, interesse in de meest voorkomende ziektebeelden en voeding. Ik heb sindsdien met veel plezier in een ziekenhuis en de thuiszorg gewerkt. Uit een onderzoek van het Voedingscentrum bleek dat vooral cliënten met diabetes, het moeilijk vinden om elke dag hun voedingsadviezen goed op te volgen; het is voor vele diabeten een zware belasting.

Dit is voor mij reden geweest om, naast mijn werk als diëtist, de volgende post HBO-opleidingen te volgen: Diabetes, Motivational interviewing en Nierziekten. Motivational Interviewing (MI) is bij de behandeling van al mijn cliënten een essentieel onderdeel. Ik hoop op die manier een bijdrage te kunnen leveren, waardoor cliënten op een prettige en goede manier met hun dieetadviezen om leren gaan. 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

linkedin Annemiek