
Individueel consult
De begeleiding door de diëtist is erop gericht vertrouwd te worden met het nieuwe eetpatroon. Vragen en ervaringen uit de praktijk worden besproken. Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn het veranderen van het voedingspatroon, inzicht krijgen in eetgedrag (en eventueel veranderen), de mogelijkheden voor lichaamsbeweging en sport, het kopen van voedingsmiddelen en de bereiding van lekkere aangepaste gerechten. Wij besteden ook aandacht aan de invloed van de omgeving (familie en vrienden), het zelfbeeld en het voorkomen van terugval in het oude voedingspatroon.
Ter afsluiting van de behandeling kijken wij terug op de behandeling. Zijn de behandeldoelen bereikt? Is er voldoende zicht op de terugvalmomenten? En hoe zijn de ervaringen ten aanzien van de behandeling? Eventueel wordt de behandeling langzaam afgebouwd.
Wij werken nauw samen met veel zorgprofessionals binnen ons werkgebied. Denk aan onder andere huisartsen, praktijkondersteuners, thuiszorg organisaties, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en logopedisten. Zo nodig, en indien er hier toestemming voor is gegeven, overleggen wij met andere zorgverleners over de behandeling.
Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) Beweegkuur
In samenwerking met fysiotherapie Ross bieden wij de beweegkuur aan. De beweegkuur is een tweejarig programma die mensen met een BMI tussen de 25 en 40 helpt om af te vallen en om een gezonde leefstijl te hanteren. Dit programma wordt vergoed vanuit de basisverzekering en de deelnemers worden begeleid door een leefstijlcoach, een diëtist en een fysiotherapeut. Om deel te nemen is een verwijzing van de huisarts nodig.
De beweegkuur is een programma van 2 jaar. Het eerste jaar bestaat uit de begeleidingsfase en het tweede jaar uit de onderhoudsfase. De beweegkuur wordt uitgevoerd door de leefstijlcoach en fysiotherapeut van Fysiotherapie Ross en de diëtist van Diëtistenpraktijk de Linge. Het beweegprogramma zet aan tot duurzaam bewegen. Het voedingsplan bestaat uit individuele en groepsbijeenkomsten. De leefstijlcoach richt zich op het realiseren van een duurzame gedragsverandering op het gebied van energie-inname en beweging.
Gedragsverandering is een belangrijke component van het programma. Daarbij wordt gebruik gemaakt van motiverende gespreksvoering. De deelnemer heeft zelf de regie door zelfmanagement
Voorlichtingen
Regelmatig geven wij voorlichtingen over voedingsonderwerpen een verschillende doelgroepen. Denk aan scholieren/studenten, thuiszorgorganisaties, zorginstellingen en mantelzorgers. Neem contact met ons op zodat wij een afspraak kunnen maken om de mogelijkheden te bespreken.
Bedrijven
Gezonde voeding en leefstijl is tegenwoordig een speerpunt voor bedrijven. Gezondheidsklachten door overgewicht en een verkeerd eetpatroon komen steeds vaker voor. Dit zorgt voor slechtere werkprestaties en meer ziekteverzuim. Op projectbasis kunnen wij bijdrage aan een gezondere bedrijfscultuur. Denk aan groepsvoorlichtingen, workshops en individuele trajecten voor werknemers. Graag gaan wij in gesprek over de mogelijkheden en maken wij op basis hiervan een passende offerte.