19 september, de dag van de diëtist

by in Nieuws 19 september 2023

Vandaag 19 september is de dag van de diëtist.

Maar waarom kan een diëtist zoveel voor jou betekenen?

Met andere woorden, wanneer ga je naar de diëtist?

Iedereen weet natuurlijk dat als je last hebt van overgewicht, je de hulp van een diëtist kan inschakelen om samen te kijken naar het voedingspatroon, leefwijze en beweging. Maar er zijn nog zoveel andere redenen om een afspraak te maken bij de diëtist.

Hieronder 2 redenen uitgelicht.

– Diabetes:

Bij diabetes is het zoeken naar een eetpatroon wat bij jou past om de bloedsuiker stabiel te houden al dan niet ondersteunend met medicatie. Dit eetpatroon kan er voor iedereen anders uitzien afhankelijk van onder andere individuele voorkeuren en bloeduitslagen. Een zoektocht die dus per persoon anders is, waardoor de hulp van een diëtist het verschil kan maken.

– Maag- en darmklachten:

Heb je maag of darmklachten zoals oprispingen, overmatig boeren, buikkrampen, buikpijn, opgeblazen buik en winderigheid? Ook dan kan een afspraak bij de diëtist zinvol zijn. Het hebben van maag- en darmklachten kan heel veel oorzaken hebben: voedselallergie, voedselintolerantie, stress, ziektes (denk bijv. aan de ziekte van Crohn), over- of ondergewicht, of een onvolwaardig voedingspatroon. Samen met de diëtist ga je kijken om bepaalde voedingsstoffen weg te laten of juist toe te voegen aan je dagelijks eetpatroon. Om zo te kijken of er meer rust komt in de maag/darmen.

Een dag dus om even stil te staan bij het werk van de diëtist, omdat zij al zoveel mensen hebben geholpen naar een gezonder leefwijze met minder klachten, frustratie, medicatie en pijn!