3x simpele beleg variaties

by in Recepten 5 februari 2021

Een volkoren boterham past goed in een gezond voedingspatroon. Maar soms wil je wel een keer iets anders. Wat dacht je van een lekker volkoren afbakbroodje? Wij hebben deze keer de volkoren broodjes van Bio+ gebruikt. Maar andere volkorenbroodjes mogen natuurlijk ook gebruikt worden. De term ‘volkoren’ is bij brood wettelijk beschermd. Volkorenbrood is daarom altijd gemaakt van 100% volkorenmeel. Vandaag willen wij jullie inspireren met 3 simpele beleg variaties voor op een volkoren afbakbroodje. Natuurlijk kan dit ook gewoon gebruikt worden op een (geroosterde) boterham of cracker.

Variatie 1: vegetarisch
  • Maza Hoemoes less salt
  • Geroosterde paprika en/of zongedroogde tomaten
Variatie 2: kaas
  • Je favoriete 30+ kaas of mozzarella
  • Plakjes tomaat
  • Handje rucola
Variatie 3: vis
  • Gerookte zalm
  • Zuivelspread light
  • Bieslook
  • Plakjes komkommer