Rozijnennotenbrood

by in Recepten 19 december 2020

Zoals Nadia vorige week al deelde, vinden wij het erg leuk maar bovenal erg lekker om brood te bakken. Maar variatie hierin is altijd welkom en dus doken wij de keuken weer in en bakte dit (makkelijke) rozijnennotenbrood. Overigens is dit brood ook heel makkelijk glutenvrij te maken: vervang het volkorentarwemeel door boekweitmeel en je hebt een smaakvol glutenvrij brood.

Wat heb je nodig:
  • 200 gram volkorentarwemeel/volkorenspeltmeel of boekweitmeel
  • 250-300 gram magere kwark
  • 2 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1-2 theelepels vanillearoma
  • 2 theelepels kaneel
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram cranberry’s
  • 50 gram walnoten (of andere ongezouten noten)
  • Klein handje havervlokken
  • Eventueel 1 eetlepel honing
Bereidingswijze:
  • Verwarm allereerst de oven op 180 graden en bekleed je bakvorm met bakpapier.
  • Hak de walnoten grof.
  • Meng vervolgens de eieren met de kwark en voeg nadat dit goed gemengd is het meel, de vanillearoma, bakpoeder aan toe. Meng dit tot een deeg (zonder klonten) en spatel vervolgens de noten, cranberry’s en rozijnen door het deeg.
  • Schep dit in een bakvorm en verspreid het deeg egaal. Verdeel vervolgens de havervlokken erdoorheen.
  • Zet het brood voor ca. 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Bewaar het in een afgesloten trommel voor 2-3 dagen of vries het in, zo kun je er nog langer van genieten.

Zijn er nog bak recepten die jullie graag zouden willen zien?