Tips voor de feestdagen

by in Blog 22 december 2020

Er stond op de planning om vandaag een aantal tips op het gebied van voeding te geven om de feestdagen gezond door te komen. Maar zou het niet eens fijn zijn om een aantal dagen niet te denken aan wat je nu wel of niet zou moeten eten? Uiteindelijk hebben we het over 3 dagen van de 365 dagen in een jaar. Hierna heb je dus weer 362 dagen om met gezonde voeding goed voor je lichaam te zorgen. Daarom hierbij een aantal tips om te genieten van de feestdagen!

Tip 1: Eet

Eet waar je zin in hebt en voel je niet schuldig. Als je de beslissing hebt genomen om te mogen eten wat je lekker vindt is het wel belangrijk dat je ervan geniet. Probeer met aandacht te eten. Kijk naar wat je eet, ruik, kauw en proef goed. Mogelijk eet je er hierdoor zelfs minder van omdat je eerder merkt wanneer je vol zit.

Tip 2: Beweeg

Beweeg (als je daar zin in hebt). Door de hele dag te eten en op de stoel te zitten kan je jezelf al snel opgeblazen en suf voelen. Beweging zorgt ervoor dat er hormonen vrijkomen waardoor je jezelf gelukkiger voelt. Verwacht niet te veel van jezelf. Ga een rondje wandelen, met de (klein)kinderen naar de speeltuin of doe een 7-minute-workout via een app op je telefoon.

Tip 3: Wees dankbaar

Waardeer wat je hebt en spreek dit uit. Soms trappen we in de valkuil om in het negatieve te blijven hangen. Daar kunnen goede redenen voor zijn maar het is belangrijker om ook het positieve te aandacht te geven. Wees allereerst lief voor jezelf. Misschien ben je niet helemaal tevreden met je lichaam. Maar bedenk wat je er wel mooi aan vindt? Of wat heeft je lichaam allemaal doorstaan waar je dankbaar voor bent? Geeft deze positieve aandacht ook aan anderen en kijk wat het met ze doet en het gesprek jullie brengt.