Pompoen uit de oven

by in Recepten 29 januari 2021

Pompoen is tegenwoordig het hele seizoen goed verkrijgbaar in Nederland. Van oktober tot en met december komen ze daadwerkelijk uit Nederland. Het rest van het jaar worden ze geïmporteerd. Het is een hele klus om een pompoen te schillen en in stukjes te snijden. Heb je hier geen tijd, zin of energie voor? Gebruik dan pompoenblokjes uit de diepvries. Omdat deze direct na de oogst zijn ingevroren bevatten ze nog veel vitaminen en mineralen. Pompoen is een ideale groente om in de oven te bereiden.

Ingrediënten voor 2 personen:
 • Ca 500 gram pompoenblokjes
 • 1 bolletje mozzarella
 • 2 handjes pecannoten (50 gram)
 • 1-2 teentjes knoflook
 • Peper
 • 2 eetlepels olie
 • 1 ovenschaal
Bereidingswijze:
 • Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Snipper de knoflook of pers deze uit.
 • Snijd de mozzarella in blokjes
 • Meng in een ovenschaal de pompoenblokjes met de knoflook, olie en peper naar smaak.
 • Strooi de mozzarella uit en pecannoten uit over de pompoen.
 • Verwarm het gerecht voor ca. 30 minuten in de oven. De bereidingstijd kan per oven verschillen. Prik af en toe in de blokjes om te voelen of deze gaar zijn. Worden de noten en mozzarella te bruin? Dek de ovenschaal dan af met een laagje aluminiumfolie.
Bijgerecht

Serveer zilvervliesrijst of volkorenpasta bij de pompoen uit de oven.