Frittata

by in Recepten 25 juni 2020

Vandaag dit gezonde recept dat ook nog eens low budget is. Frittata is een Italiaans eiergerecht en kan heel goed worden gebruikt om restjes groente, aardappels of zelfs (voorgekookte) pasta in te verwerken. Er kan dan ook naar hartenlust in gevarieerd worden met soorten groente en/of andere manieren om de frittata te vullen. Door de pasta of aardappels weg te laten of een kleinere portie te gebruiken, past het ook binnen een koolhydraatarm eetpatroon. Onderstaand recept is voor 2 personen een lichte avondmaaltijd en bevat ruim 200 gram groente per persoon.

Benodigdheden
 • 4 eieren
 • Klein scheutje halfvolle melk
 • 1 courgette
 • 1 ui
 • 150 gram cherrytomaatjes
 • 100 gram doperwten/sperziebonen
 • 200 gram krieltjes
 • 50 gram zachte geitenkaas
 • Peper en kruiden naar smaak
 • Plantaardige olie zoals olijfolie of een vloeibare bak-en-braadboter (1 eetlepel)
Bereidingswijze
 1. Snijd de ui in klein stukjes, de courgette in blokjes en halveer de cherrytomaatjes.
 2. Klop de eieren met een klein scheutje halfvolle melk los in een kom en maak op smaak met peper en kruiden. Verkruimel de zachte geitenkaas door het eimengsel.
 3. Verhit de olie/vloeibare boter in de pan en fruit hierin het uitje. Voeg vervolgens de courgette, cherrytomaatjes, krieltjes en doperwtjes toe en bak dit voor een paar minuten.
 4. Zet het vuur vervolgens lager (middelhoog) en verdeel het eimengsel gelijkmatig over de pan. Doe een deksel op de pan en laat de frittata voor ongeveer 20 minuten op laag vuur gaar worden. In een hittebestendige pan kan de frittata ook in de oven worden bereid. Zet een heteluchtoven dan op 200 graden en de frittata is binnen 15-20 minuten klaar.
 5. Serveer de frittata met een groene salade (voor wat extra groente šŸ˜Š) en buon appetito!

Ā Ā