Hummus

by in Recepten 25 juni 2020

Wij hebben vandaag weer een recept welke op verschillende manieren te gebruiken is. Gebruik hummus bijvoorbeeld als beleg op brood of een cracker, als dipsaus bij de groente of smeer het op een volkoren tortilla wrap en vul deze met groente.

Hummus is gemaakt op basis van kikkererwten. Kikkererwten vallen onder de groep peulvruchten. Peulvruchten bevatten veel gezonde voedingstoffen zoals eiwitten, B-vitaminen, ijzer en calcium. Peulvruchten verlagen het LDL-cholesterol (slechte cholesterol). Geadviseerd wordt om in ieder geval 1x per week peulvruchten te eten. Omdat peulvruchten een geschikte vleesvervanger zijn is vlees eten die dag niet meer nodig.

Benodigdheden
 • 1 blikje kikkererwten (uitgelekt en afgespoeld)
 • Ca 7 eetlepel water
 • 3 eetlepels olijfolie
 • 1-2 eetlepels paprikapoeder
 • 1-2 eetlepels kerriepoeder
 • 1-2 theelepels komijn
 • 1 eetlepel sesampasta (tahin)
 • Peper
 • Snufje chilipoeder
 • Keukenmachine
Bereidingswijze
 1. Giet het vocht van de kikkererwten en spoel ze af in een vergiet.
 2. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix totdat er een gladde massa ontstaan is. Roer tussendoor even door.
 3. Voeg meer water toe als de hummus te dik is en mix nogmaals.