Popcorn

by in Recepten 25 juni 2020

Zelf popcorn maken is makkelijk waardoor je snel een gezondere snack hebt. Kant- en klare popcorn is vaak duurder en bevatten veel suiker en/of zout. Door het zelf te maken en kan je minder of zelfs geen zout en/of suiker toevoegen. Het is ook een leuke activiteit om met kinderen popcorn te maken. Let wel goed op de hete pan met olie en in het rond vliegende popcorn!

Benodigdheden
  • 1 klein handje pofmaïs per persoon
  • Scheutje olie
  • Kruiden naar smaak denk aan:
  • Hartige variant: paprikapoeder, cayennepeper, chilipoeder, ras el hanout, knoflookpoeder, uipoeder, chinese 5 spices;
  • Zoete variant: kaneelpoeder, koek- en speculaaskruiden, vanillepoeder;
Bereidingswijze
  1. Verwarm de olie in de pan.
  2. Voeg als de olie goed heet is de maïs toe en doe gelijk de deksel op de pan. Zorg wel voor een ventilatiegaatje. Niet spieken!
  3. Schut de maïs af en toe los van de bodem als deze gaat poffen.
  4. Zet het vuur uit zodra het poffen minder wordt. Laat de deksel nog wel even op de pan totdat er langere tijd een maïskorrel meer gepoft is.
  5. Breng nu de popcorn op smaak met je favoriete kruiden.

Kan je (nog) niet zonder suiker of zout? Probeer dan steeds een beetje minder hiervan toe te voegen. Zo wen je geleidelijk aan een minder zoete of zoute smaak.