Eetdagboek van Tessa

by in Blog 11 november 2020

Zijn jullie ook soms zo nieuwsgierig wat een ander allemaal op een dag eet? Als diëtisten spitten wij met regelmaat eetdagboekjes door van anderen maar misschien is het ook wel eens leuk om een dag van de diëtist te laten zien. Vandaag het eetdagboek van Tessa. Misschien halen jullie er ideeën uit; gebruik het wel vooral als inspiratie en neem niet zo maar een dag klakkeloos over. Iedereen verschilt en ook onze dagen verschillen wat betreft het eten.

Ik eet heel gevarieerd en geen dag is hetzelfde wat betreft voeding en zo ook het ontbijt. Deze dag ontbeet ik met ongeveer 50 gram havermout, 250 milliliter ongezoete sojadrink en hier doorheen een grote appel, een handje rozijnen en een flinke eetlepel 100% pindakaas (mijn favoriet!). Het ziet er misschien verre van smakelijk uit maar het is heerlijk als een warme en goede basis van mijn ochtend. Wanneer ik wat minder tijd heb, maak ik ook wel eens een grote kom met kwark en muesli, zaden en fruit of een paar volkoren boterhammen met eiwitrijk beleg. Zolang ik er maar lang verzadigd van blijf.

Over de dag heen drink ik vooral water en thee. Deze ochtend had ik geen behoefte aan iets tussendoor maar rond half 1 begon mijn maag wel weer te knorren. Ik heb 3 dikke volkoren speltboterhammen belegd met halvarine, pompoenhummus en hüttenkäse. Vaak eet ik naast mijn lunch ook wat rauwkost zoals paprika, tomaat, komkommer of wortel om direct wat extra groente binnen te krijgen. Zo ook deze dag: op mijn brood deed ik wat plakjes tomaat en komkommer en hiernaast nog een augurk en wat olijven (niet in beeld). Mijn brood tijdens de lunch vervang ik ook nog wel eens voor een goedgevulde salade of een restje van de warme maaltijd.

In de loop van de middag nam ik nog een schaaltje kwark (ongeveer 150 gram) met druiven, een beetje honing en 2 blokjes pure chocolade. Later in de middag ‘snoepte’ ik nog wat walnoten.

Als warme maaltijd aten we vandaag een (nieuw) visrecept; zalm uit de oven met zoete aardappel en pompoen. Het recept hiervan komt vrijdag op de website; thuis was het in ieder geval een succes! En om de dag af te sluiten, nam ik nog een cafeïnevrije cappuccino met halfvolle melk en 4 blokjes pure chocolade.

Zoals al eerder werd benoemd: dagen verschillen en zo ook wat ik eet op een dag. Balans en variatie zijn beide belangrijk; niet alleen om al je voedingsstoffen binnen te krijgen maar ook om het leuk te houden!