Winterse traybake met zalm

by in Recepten 14 november 2020

Geleidelijk aan komen de wintermaanden weer in zicht en met alle mooie herfstkleuren op dit moment, werden wij geïnspireerd om dit gerecht te maken. Een heerlijk warm gerecht boordevol gezonde voedingsstoffen en vezels. Ideaal in deze koude maanden waarin onze weerstand soms toch wat minder is.

Benodigdheden voor 2 personen:

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappel en snijd deze in dunne plakken. Maak de groente schoon en snijd de champignons in vieren, de rode ui in ringen en de cherrytomaatjes door de helft.

Bekleed een ovenschaal met bakpapier en doe hierin de zoete aardappel, pompoen en champignons. Maak een mengsel van de kruiden met de olijfolie en besprenkel de groente en aardappels. Zet dit vervolgens voor 20 minuten in de oven; schep af en toe een keer om.

Maak ondertussen de zalm op smaak met peper en eventueel wat kruiden. Haal na 20 minuten de ovenschaal uit de oven en verdeel de ui en cherrytomaten over het ovengerecht. Leg vervolgens de zalm hier bovenop en zet voor nog zo’n 15 minuten in de oven.