Zilvervliesrijstwafel met hüttenkäse en blauwe bessen

by in Recepten 5 november 2020

Wij krijgen regelmatig de vraag wat een gezond tussendoortje is. Het beste kan er gekozen worden voor producten uit de schijf van vijf. Maar het standaard stukje fruit of handje nootjes kan wat saai worden. Daarom willen wij jullie inspireren met deze zilvervliesrijstwafel met hüttenkäse en blauwe bessen.

Dit tussendoortje is laag in energie en hoog in vezels en eiwitten. Door de eiwitten is het zeker ook een goede snack voor na het sporten. Veel trek? Voel je niet bezwaard om een tweede te pakken en geniet ervan!

Tip 1: voor dit voorbeeld zijn blauwe bessen uit de diepvries gebruikt. Ze zijn misschien iets minder lekker als de verse variant. Maar op deze manier heb je altijd een voorraad in huis die niet bederft. Ook zijn ze goedkoper. Ze zijn ook ideaal voor door de yoghurt of bijvoorbeeld havermoutpap.

Tip 2: hüttenkäse wordt ook verkocht onder de naam ‘cottage cheese’. Meestal is deze variant een stuk goedkoper.