Eetdagboek van Nadia

by in Blog 9 december 2020

Vandaag ben ik (Nadia) aan de beurt om mijn eetdagboek met jullie te delen. Het eetdagboek heb ik bijgehouden op zondag 6 december. Zoals eerder door Tessa aangegeven: haal er eventueel ideeën uit maar neem het niet klakkeloos over. Wat en hoeveel wij eten is ook bij ons niet dagelijks hetzelfde. Wat ik eet is afhankelijk van wat er in huis is, waar ik zin in heb en hoeveel honger ik heb. Maar ook hoe druk ik ben speelt mee. Mijn uitdaging is altijd om overdag voldoende te eten. Door het werk en gezinsleven schiet dit er wel eens bij in. Het gevolg is dan (te veel) lekkers eten op de bank in de avond. Daarom kies ik vaak voor makkelijke en voedzame producten en gerechten die snel klaar te maken zijn.

Ochtend

Je hebt mensen die moeite hebben met ontbijten en mensen die niet zonder ontbijt kunnen. Ik val duidelijk in de tweede categorie. Een uitgebreid ontbijt heb ik nodig om de dag goed te starten. Vaak eet ik havermoutpap of yoghurt met muesli en fruit. Omdat ik vandaag iets meer tijd had heb ik zelf eiersalade gemaakt. Het recept hiervan staat op onze website. De eiersalade heb ik op twee sneetjes zelfgebakken brood gedaan. Sinds kort bakken wij regelmatig weer zelf brood met een broodbakmachine. Heerlijk ’s ochtends opstaan met de geur van vers brood.

Rond 11.00 uur begon ik honger te krijgen. Om het vol te houden tot de lunch heb ik een kleine banaan gepakt.

Middag

Tegen de lunchtijd had ik niet zo veel zin in brood. Deze week heb ik de Holie Granola gekocht om uit te proberen. Dit is een van de weinige soorten granola waar geen suiker of honing aan toegevoegd is. Ik heb ongeveer 250 ml halfvolle yoghurt gepakt, 50 gram granola, 1 klein handje walnoten en 1 kleine appel. Hierover heb ik nog wat kaneel gestrooid.

In de loop van de middag heb ik tussendoor nog een handje snoeptomaatjes en een handje pepernoten op die over waren van de Sinterklaas.

Avond

Voor het avondeten heb ik wat nieuws uitgeprobeerd met restjes. We hadden nog een zakje pompoenblokjes en een bakje champignons liggen. Dit heb ik samen met 1 ui en 1 teen knoflook en 1 flinke kipfilet aangebakken en vervolgens verder gaar gestoofd in de pan met wat peper en kurkuma. Ondertussen heb ik hierbij zilvervliesrijst gekookt. Op het bord heb ik er nog een eetlepel 10% Griekse yoghurt doorheen geroerd. Oeps! Bijna vergeten een foto te maken. Doordat het al gedeeltelijk door elkaar geroerd is ziet het er niet meer zo smakelijk uit. Maar dat was het gelukkig wel.

Later heb ik nog een kop thee gedronken en een paar stukjes van een chocoladeletter. Om het weekend af te sluiten en de kerstperiode in te luiden heb ik nog een van mijn guilty pleasures genomen: een glaasje Glühwein.

Wat is jouw guilty pleasure?