Boerenkoolstamppot met nasikruiden en pinda jus

by in Recepten 5 december 2020

In de wintermaanden kan een stamppot recept natuurlijk niet ontbreken. Niet iedereen is fan van deze traditioneel Hollandse kost. Daarom hebben wij een andere draai gegeven aan de boerenkoolstamppot. Voor een vegetarische variant kan de kipfilet weggelaten worden. Bak in plaats hiervan een omelet erbij.

Ingrediënten (2 personen):
  • 500 gram verse boerenkool
  • 500-600 gram aardappelen
  • 250 gram winterpeen
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 200 gram kipfilet
  • 2 eetlepels olie
  • 4 theelepels nasikruiden zonder zout (zoals Verstegen Original java blend voor nasi/bami)
  • 3 eetlepels 100% pindakaas
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 2 theelepels ketjap
  • Water
Bereidingswijze:
  • Schil de aardappelen en winterpeen en snijd ze in stukken, snipper de ui en de knoflook en snijd de kip in stukjes.
  • Breng de aardappels en winterpeen aan de kook en laat ze in ca. 25 minuten gaar koken.
  • Schenk in een andere (grote) pan de eetlepels olie. Fruit hierin de ui en knoflook.
  • Bak de kipfilet even kort mee en voeg vervolgens de nasikruiden en bloemkool toe.
  • Wok dit geheel 5 minuten en voeg vervolgens een laagje, water toe om de bloemkool in 15-20 minuten verder gaar te stoven.
  • Doe de pindakaas, sambal, ketjap en een scheut water in een steelpan en verwarm het geheel al roerend.
  • Blijf vervolgens geleidelijk water toevoegen en roeren tot de jus de gewenste dikte heeft (ongeveer karnemelk dikte).
  • Giet de aardappelen met winterpeen af en stamp ze klein.
  • Meng alle ingrediënten in de grote pan door elkaar of serveer ze los op de borden.