Havermoutpap met rood fruit

by in Recepten 12 december 2020

Vandaag hebben wij nog een lekker recept voor een warm ontbijt. Het is niet het eerste recept met havermout van ons. Dit omdat een ontbijt met havermout door de vezels, koolhydraten en het cholesterolverlagend effect een perfecte start van de dag is. In het recept is ongezoete sojamelk gebruikt. Maar natuurlijk mag er ook gewone melk gebruikt worden. Hiernaast is er bewust gekozen voor diepvriesfruit omdat de pap erg heet is als het uit de pan komt. Wanneer je het bevroren fruit mengt met de pap heeft hij eerder de geschikte temperatuur om te eten. Zo kan je snel weer verder met je dag.

Ingrediënten (2 personen)
  • 80 gram fijne havermout vlokken
  • 500 ml ongezoete sojamelk
  • 1 banaan
  • 2 handjes bevroren (rood) fruit
  • 2 kleine handjes walnoten
  • 1 steelpan
Bereidingswijze:
  • Snijd de banaan in dunne plakjes en doe deze samen met de havermout vlokken en sojamelk in de pan.
  • Breng het mengsel aan de kook en laat op laag vuur zachtjes koken tot de pap de gewenste dikte heeft.
  • Giet de pap in 2 kommen en voeg het bevroren fruit en de walnoten toe.