Snelle kip goulash

by in Recepten 8 januari 2021

Een snel maar vooral ook makkelijk recept dat is waar wij op drukke dagen blij van worden. Deze kip goulash is ideaal hiervoor. Je kan ook een iets grotere portie maken en dit in de koelkast bewaren voor de volgende dag of invriezen zodat je er op een later moment alleen nog maar hoeft op te warmen. Heerlijk met zilvervliesrijst, volkoren pasta of gekookte aardappels.

Wat heb je nodig voor 4 personen:
 • 400 gram kip(dij)filet of voor de vegetarische variant: 400 gram linzen
 • 2 uien
 • 2 tenen knoflook
 • 2 eetlepels volkorenmeel
 • 400 gram champignons
 • 2 paprika’s
 • 3 tomaten
 • 1 blikje tomatenpuree
 • 100 ml bouillon met minder zout
 • 2 eetlepels crème fraîche light
 • 2 eetlepels olijfolie
 • Snufje chilipoeder
 • 2-3 theelepels paprikapoeder
 • Eventueel wat peper naar smaak
Bereidingswijze:

Snijd de paprika’s en de tomaten in blokjes, champignons in plakjes, snipper de uien en pers de knoflook uit. Snijd vervolgens de kip in blokjes en bestuif dit met het volkorenmeel. Verhit een grote braadpan en doe hierin de olijfolie, voeg vervolgens de uien en de knoflook toe. Voeg hierop de kip toe (voor de vega-variant: eerst de groente en dan de linzen) en bak deze rondom aan. Hierna de paprika, champignons en tomatenblokjes toe. Wanneer je dit een aantal minuten hebt gebakken, breng je het geheel op smaak met paprikapoeder en chilipoeder. Roer vervolgens de tomatenpuree erdoorheen en bak dit kort mee. Giet de bouillon erbij. Voor de vegetarische goulash voeg je nu de linzen toe (eerst laten uitlekken in een zeef!). Laat het 15 minuten pruttelen en roer op het laatst de crème fraîche light erdoorheen.

Eet smakelijk!