Spinazie pannenkoek

by in Recepten 14 januari 2021

Pannenkoeken hebben vaak een ongezond imago. Maar als je de juiste ingrediënten gebruikt past het perfect in een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Deze groene spinaziepannenkoeken zijn voor iedereen lekker. Voor kinderen is het helemaal een feestje en onopgemerkt krijgen ze ook weer wat extra groente binnen.

Wat heb je nodig voor 4 personen:
  • 75 gram volkorenmeel
  • 1 ei
  • 150 ml halfvolle melk
  • 50 gram verse spinazie
  • Olie
  • Keukenmachine
  • Koekenpan
Bereidingswijze:
  1. Doe de halfvolle melk met de spinazie in een keukenmachine en mix tot een egale massa.
  2. Mix kort de volkorenmeel en het ei mee.
  3. Verwarm olie in een koekenpan en bak hierin een voor een de pannenkoeken.
Variatietips:
  • Bak groente (zoals ui, paprika of champignons) of fruit (zoals banaan, appel of blauwe bessen) mee in de pannenkoek.
  • Eet een salade bij de pannenkoek of eet er wat losse rauwkost bij zoals tomaat of komkommer.
  • Gebruik de pannenkoek als wrap en vul met je favoriete ingrediënten. Denk hierbij ook aan hartig beleg zoals hüttenkäse, mozzarella en tomaat, zalm of kipfilet.