Pastinaaksoep
Pastinaaksoep met mosterd van de website van Chickslovefood was al enige tijd een geliefd recept bij ons. Graag wilde wij er een voedzamere variant van maken zodat het als maaltijdsoep gegeten kan worden. Maar zonder deze toevoegingen kan de soep ook prima als voorafje, bij een belegde boterham of tussendoor gegeten worden.
Benodigdheden voor 3 personen:
- 500 gram pastinaak
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels olie
- 1 groentebouillonblokje met minder zout
- 1 eetlepel mosterd
- 250 gram kastanje champignons
- 3 gekookte eieren
- Peper naar smaak
- (Geroosterd) volkorenbrood
- Staafmixer
Bereidingswijze:
- Schil de pastinaak en snijd in grove stukken. Pel en snipper de ui en knoflook.
- Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de ui en de helft van de knoflook. Verwarm vervolgens de pastinaak kort mee
- Voeg 1 liter water toe en breng zachtjes aan de kook. Laat ongeveer 20 minuten doorkoken totdat de pastinaak zacht is.
- Boen ondertussen de kastanjechampignons schoon en snijd deze in vieren. Bak deze samen met de rest van de knoflook en wat peper op middenhoog vuur lichtbruin.
- Breng in een andere pan de eieren aan de kook en laat ongeveer 6 minuten koken. Pel de eieren en snijd ze in vieren.
- Mix de soep glad met een staafmixer en meng de soep met 1 eetlepel mosterd.
- Verdeel de soep over de kommen en leg hierop de gebakken kastanje champignons en eieren.
- Serveer met (geroosterd) volkorenbrood