Bananenbrood
Dit bananenbrood is geschikt bij het FODMAP-dieet. Maar ook als je het FODMAP-dieet niet volgt is dit een erg lekker tussendoortje of (aanvulling op) ontbijt en lunch. Als je het FODMAP-dieet niet volgt kan er ook voor gekozen worden om rijpere bananen te nemen en gewone melk of sojamelk.
Benodigdheden:
- 250 gram havermout
- 3 gele bananen
- 100 ml amandelmelk, kokosmelk of lactosevrije melk
- 3 eieren
- 70 ml olie
- 20 gram suiker
- 1 flinke theelepel kaneel
- 2 theelepels bakpoeder
- Snufje zout
- 1 cakeblik
- Keukenmachine
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet het cakeblik in of bekleed met een laagje bakpapier om het brood later makkelijk uit het blik te krijgen.
- Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix tot een glad beslag.
- Giet het beslag in het cakeblik en zet deze voor ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de cake even afkoelen voordat je deze uit het blik verwijderd. Snijd vervolgens in plakken. Eet smakelijk!