Bananenbrood

by in Recepten 26 maart 2021

Dit bananenbrood is geschikt bij het FODMAP-dieet. Maar ook als je het FODMAP-dieet niet volgt is dit een erg lekker tussendoortje of (aanvulling op) ontbijt en lunch. Als je het FODMAP-dieet niet volgt kan er ook voor gekozen worden om rijpere bananen te nemen en gewone melk of sojamelk.

Benodigdheden:
  • 250 gram havermout
  • 3 gele bananen
  • 100 ml amandelmelk, kokosmelk of lactosevrije melk
  • 3 eieren
  • 70 ml olie
  • 20 gram suiker
  • 1 flinke theelepel kaneel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Snufje zout
  • 1 cakeblik
  • Keukenmachine
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet het cakeblik in of bekleed met een laagje bakpapier om het brood later makkelijk uit het blik te krijgen.
  3. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix tot een glad beslag.
  4. Giet het beslag in het cakeblik en zet deze voor ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Laat de cake even afkoelen voordat je deze uit het blik verwijderd. Snijd vervolgens in plakken. Eet smakelijk!