Havermoutrepen
De winkel ligt er vol mee: allemaal verschillende soorten tussendoortjes. De één lijkt nog gezonder dan de ander maar vaak is het toch bij het merendeel beter om het als uitzondering te kiezen. Wij zijn zelf de keuken ingedoken voor gezonde havermoutrepen, die ook nog eens makkelijk zijn om te maken en lekker om op te eten. Wist je dat havermout super gezond is? Het bevat veel vezels, is cholesterolverlagend en dat 29 oktober Nationale havermoutdag is ;). Nog meer redenen om deze repen te maken..
Benodigdheden
- 125 gram havermout
- 2 bananen
- 1 ei
- 150 ml halfvolle melk
- 1 theelepel bakpoeder
- Handje ongezouten noten (naar wens, wij gebruikten cashewnoten)
- 2 theelepels kaneel
- 4 gedroogde dadels (of ander gedroogd fruit zoals abrikozen of vijgen)
- Handje rozijnen
- Een cakevorm/ bakblik/ muffinvormpjes
- Een kom
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de noten wat fijner. Prak de banaan samen met het ei tot een fijn geheel en voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar met een lepel.
- Vet de cakevorm in of gebruik wat bakpapier en vul deze met het beslagmengsel.
- Zet het voor circa 20-30 minuten in de oven. Je kunt checken of het gaar is door er een satéprikker in het midden te steken; blijft er niks aan de prikker plakken dan is het baksel klaar.
- Laat het geheel even afkoelen en snijd er vervolgens zo’n 12 repen van. Bewaar ze in een luchtdichte doos in de koeling. Lekker als tussendoortje!
Variatietip: voeg ook wat geraspte appel of wortel toe aan het beslag.