Maaltijdsalade met geitenkaas en kikkererwten

by in Recepten 30 oktober 2020

Voor wat kleur op deze herfstachtige en (soms) druilerige dagen, maakten wij deze maaltijdsalade voor de lunch of als simpele avondmaaltijd met geitenkaas en kikkererwten. Een bord vol met eiwitten, vezels en vitamines. Dat kunnen we wel gebruiken in deze tijd! (En ook wel fijn: de salade is binnen no-time klaar).

Benodigdheden voor 1 persoon:

  • 120 gram kikkererwten (uitgelekt gewicht)
  • Een halve komkommer
  • 100 gram cherrytomaten/snoeptomaten of 1 normale tomaat
  • 1 bosui
  • Een eetlepel olijven
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • Een kwart avocado
  • Goede olijfolie (een eetlepel)
  • Oregano

Bereidingswijze:

Snijd de komkommer doormidden, schraap de zaadlijsten eruit en snijd vervolgens in schijfjes. Halveer de tomaatjes of snijd de grote tomaat in blokjes. Snijd het bosuitje in ringetjes en de avocado in reepjes of blokjes.

Doe de kikkererwten samen met alle groente in een schaal en voeg de olijven toe. Brokkel vervolgens de zachte geitenkaas eroverheen en breng vervolgens op smaak met de olijfolie en oregano.

Voor de avond maakten wij de salade wat meer vullend door er een restje volkorenpasta in te verwerken maar een zelfgemaakte soep zou er ook goed naast passen.