Appeltosti

by in Recepten 20 november 2020

Nu de temperatuur buiten verder zakt willen wij dit warme ontbijtje graag met jullie delen. Sommige mensen hebben moeite met het eten van 2 stuks fruit op een dag. Bijvoorbeeld omdat er niet aan gedacht wordt om het tussendoor te pakken. Door standaard fruit in of bij je ontbijt te nemen ben je al halverwege. De combinatie met volkorenbrood maakt dat dit een vezelrijk ontbijt is. Neem er een beker karnemelk, melk of sojamelk bij voor extra eiwitten en calcium.

Ingrediënten
  • 2 sneetjes volkorenbrood
  • Halvarine of dieetmargarine
  • 1 appel
  • Kaneel
  • Tosti-ijzer
Bereidingswijze:

Verwijder het klokhuis uit de appel en snijdt de appel in plakjes. Besmeer het brood met de boter en beleg met de plakjes appel op 1 zijde. Strooi hier wat kaneel naar smaak overheen. Leg het andere sneetje brood hierop en leg vervolgens voor een aantal minuten in een voorverwarmde tosti-ijzer.