5 Sinterklaas tips

by in Blog 1 december 2020

Sinterklaas is weer in Nederland. December is voor vele een gezellige maand, maar door Corona wordt het dit jaar toch ineens allemaal wat anders. Net als Sinterklaas werken veel mensen thuis en dan zijn de verleidingen om vaker en meer van dit strooigoed te eten erg groot. Daarom enkele tips om deze sinterklaas periode beter door te komen. 

Voor mij (Annemiek) begint de december maand eigenlijk al op 14 november, met de intocht van Sinterklaas. De Sint kwam natuurlijk met de nodige hindernissen aan op de Dieuwertje Blokkade in een onbekend plaats in Nederland. Op deze zaterdag haal ik mijn Sinterklaas versieringen (vooral lege dozen met sinterklaaspapier erom heen) tevoorschijn. Hoewel de kinderen de deur uit zijn, vind ik het belangrijk om het huis toch gezellig aan te kleden, zeker in deze corona tijd.

Op die zaterdag komt bij mij pas het eerste zakje pepernoten in huis. Voor vele is het een moeilijke opgave deze niet eerder te kopen, want in de maand september liggen de supermarkten al vol met strooigoed en speculaasbrokken. Er zijn zelfs al speciale pepernoten winkels waar je pepernoten kunt kopen in erg veel verschillende smaken, waardoor je bijna de smaak van de gewone pepernoot gaat vergeten.

Tip 1

Deze Sinterklaas periode telt meer normale dagen dan dagen om iets te vieren. Beperk de inkoop van het strooigoed, speculaas en banket letter tot bijvoorbeeld de dag van de aankomst van Sinterklaas, een weekend dag en pakjes avond. De overige dagen kan de gezonde leefstijl gewoon aangehouden worden.

Tip 2

Kies wel iets heel lekkers. Liever een keer bij de banket bakker een klein stukje lekker speculaas kopen of bak zelf eens pepernoten ( evt. met de kinderen), dan een groot pak speculaas met minder smaak bij de supermarkt halen.

Tip 3

Geniet van het lekkers, voor de een is dat een stuk gevuld speculaas, voor de ander een stuk van een chocolade letter. Wees er bewust van wat er gegeten wordt, dus geen pepernoten achter de laptop of voor de tv eten. Het zakje is dan vaak leeg voordat we er erg in hebben.

Tip 4

Door de lat tijdens deze december dagen minder de hoog te leggen, komen we deze dagen met minder stress en meer plezier door. Door corona zullen we waarschijnlijk minder bezoek krijgen als anders. Des te meer tijd om een van onze recepten zoals pepernoten, eiersalade of rauwkost met hummus te maken. Lekker om tijdens een spelletje of pakjes avond te eten.

Tip 5

Voor wie het Sinterklaas journaal volgt, weet dat het niet goed gaat met het vullen van de schoentjes. Een mooie aanleiding om ook de snoep schoencadeautjes te vervangen door een mandarijn, versiert als Sinterkaas of Piet of kleine spelletjes zoals knikkers, springtouw etc.

Ik wens iedereen een gezellige pakjes avond. Ik ga nu snel aan de slag met het maken van de verschillende gedichten, maar wat rijmt er nu op Corona??