Gezonde ‘borrelnootjes’: geroosterde kikkererwten

by in Recepten 22 januari 2021

Oké, kikkererwten vallen natuurlijk onder de noemer ‘peulvruchten’ en niet noten. Maar qua uiterlijk hebben deze geroosterde kikkererwten best wel wat weg van borrelnootjes. En bovenal: ze zijn supergezond en lekker als snack of door een salade heen voor wat extra bite. Hieronder staan een aantal smaakmakers genoemd maar wees vooral creatief en breng de kikkererwten op smaak met verschillende kruiden en specerijen naar jouw smaak. 

Wat heb je nodig voor 1 schaaltje:
  • 1 blik kikkererwten (400 gram, uitlekgewicht 240 gram)
  • 2 eetlepels sesamolie (wanneer je geen sesamolie hebt, is olijfolie ook een goed alternatief)
  • Paprikapoeder
  • Uienpoeder
  • Snuf chilipoeder
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af. Meng de kikkererwten met de olie, uienpoeder, paprikapoeder en een snufje chilipoeder. Spreid ze vervolgens uit over een met bakpapier bekleedde bakplaat. Rooster de kikkererwten voor 30 minuten in de oven, schep ze hierna om en laat de kikkererwten nog 10 minuten in de oven staan. Zijn ze nog niet knapperig genoeg? Laat ze dan iets langer in de oven staan. Eet smakelijk!