5 stappen om een goed boodschappenlijstje voor de supermarkt te maken

by in Blog 13 april 2021

  1. Wat heb ik nog in huis?

Gemiddeld gooien we in Nederland ongeveer 34 kilo voedsel per jaar weg. Dit is niet alleen slecht voor het milieu maar ook zonde voor de portemonnee. Kijk daarom eerst wat er nog in huis is. Welke gerechten kan je hier nog mee maken? Wat moet je hiervoor nog bij kopen? Zet dit op een lijstje.

2. Welke gerechten wil ik deze week gaan maken?

Bedenk wat je die week wil eten. Overleg dit eventueel met je partner en/of gezin. Schrijf alle ingrediënten op een lijstje.

3. Wat heb je verder nodig om alle voedingstoffen binnen te krijgen?

Denk aan zuivel(vervangers), (snack)groente, fruit, noten, peulvruchten, brood en/of graanproducten. Vul het lijstje verder aan,

4. Wat vind ik echt lekker?

Veel mensen worden in de supermarkt verleid door allerlei aanbiedingen van producten. Deze producten zijn misschien wel lekker. Maar wat vind je het lekkerste om te eten? Misschien snack je liever blokjes oude kaas in plaats van die twee zakken chips in de aanbieding. Of goede bonbons in plaats van een zak dropjes. Schrijf ook dit op je lijstje en laat je niet verleiden door andere aanbiedingen,

5. Mis ik nog iets op mijn lijstje wat ik de aankomende dagen of week nodig heb?

Denk nog een keer goed na. Mis je nog iets op het lijstje? Zo niet dan is er geen reden om je te laten verleiden in de supermarkt om andere producten in het winkelmandje te stoppen.