Koolrabisoep met volkoren afbakbroodjes

by in Recepten 2 maart 2022

Zeker in het weekend is het lekker om wat uitgebreider te lunchen. Maar ook te experimenteren met nieuwe recepten en ingrediënten. Dat hebben we deze keer gedaan met koolrabisoep van de website ‘Koken met Karin’. Met wat kleine aanpassingen hebben we het helemaal naar onze eigen zin gemaakt en aangevuld met volkoren afbakbroodjes met zuivelspread, ei, komkommer en bieslook.

Het oorspronkelijke recept van de Koolrabisoep is via deze link te vinden: https://www.kokenmetkarin.nl/2008/02/01/koolrabisoep-met-grove-mosterd/

Het volgende hebben wij aangepast:

  • 1 groentebouillonblokje met minder zout in plaats van 2 kruidenbouillonblokjes
  • Kookroom light in plaats van slagroom

1 eetlepel olie in plaats van een klontje boter

FDoor minder zout (uit bouillon) te gebruiken maak je de soep gelijk een stuk gezonder. Eten er mensen mee die toch graag wat meer zout gebruiken? Zet dan los een potje zout of Maggi op tafel. Er kan ook wat chilipoeder aan de soep toegevoegd worden. Dit geeft net wat extra pit waardoor de behoefte aan zout minder wordt.

Om tot een complete maaltijd te komen hebben we bij de soep gekozen voor volkoren afbakbroodjes belegd met:

  • Smeerboter
  • Zuivelspread light
  • Plakjes gekookt ei
  • Plakjes komkommer
  • Verse bieslook en wat peper

Eet smakelijk!