Springrolls

by in Recepten 11 februari 2021

Vandaag delen wij een recept voor springrolls. Eigenlijk is het nu niet het juiste seizoen voor springrolls. Zoals het woord het al zegt: van oorsprong werden springrolls in de lente gemaakt met verse groente die toen beschikbaar waren. Springrolls zijn een ideale gezonde snack omdat je ze boordevol met groente kan stoppen. Er zijn veel traditionele ingrediënten. Maar verwerk ook vooral restjes groente en andere kliekjes erin. Dit voorkomt voedselverspilling en is gunstig voor de portemonnee.

Ingrediënten basis
  • 1 pak (volkoren) rijstvellen
  • 50 gram vermicelli glass noodles
  • Sojasaus minder zout (kikkoman)
Ingrediënten vulling

Varieer met de volgende ingrediënten:

  • Groente zoals: komkommer, paprika, avocado, taugé, wortel en/of sla
  • Verse kruiden en smaakmakers zoals: bosui, munt, koriander en bieslook
  • Optioneel vlees, vis of vleesvervanger zoals: kipfilet, zalm, garnalen, ei, noten of pinda’s
Bereidingswijze
  • Bereid de vermicelli glass noodles zoals op de verpakking staat.
  • Snijd de groente fijn. Bij voorkeur in smalle steeltjes/julienne.
  • Wanneer je vlees, vis of een vleesvervanger gebruikt bereid je deze zoals normaal. Voor of na bereiding snijd je het indien nodig in kleine stukjes. Hak noten of pinda’s fijn.
  • Zet in een ondiepe schaal warm water klaar.
  • Bekijk hier een duidelijke instructie voor het vullen en rollen van de rijstvellen: https://www.youtube.com/watch?v=WCDfh8HHDgM
  • Giet een klein beetje sojasaus in een kleine schaaltje om als dipsausje te gebruiken.