Asperges met zalm en krieltjes uit de oven

by in Recepten 2 mei 2021

Het is weer de tijd van het jaar voor het witte goud. Zoals wel opvalt inmiddels zijn wij fan van ovengerechten. Ook asperges kunnen goed in de oven (of op de barbecue) bereid worden.  Op deze manier zijn ze erg smaakvol en houden ze een lekker bite. Met dit gerecht hebben we voor gemak gekozen door geschilde asperges te kopen en voorgekookte krieltjes. Alle ingrediënten hoeven alleen maar besprenkeld te worden met olie, naar smaak gekruid te worden en vervolgens zet je alles in de oven.

Benodigdheden:
  • 500 gram (geschilde) witte asperges en/of groene asperges
  • 400 gram geschilde en voorgekookte krieltjes
  • 200 gram zalmfilet
  • Olijfolie
  • Citroensap
  • Peper
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden
  2. Snijd de onderste droge stukjes van de asperges af
  3. Leg de asperges in een ovenschaal op bakplaat en besprenkel met wat olijfolie
  4. Plaats de witte asperges voor ongeveer 30 minuten in de oven. Dikkere asperges hebben misschien iets langer nodig. Groene asperges hebben genoeg aan ongeveer 20 minuten
  5. Spreid de krieltjes uit over een andere bakplaat, besprenkel met wat olie en plaats deze ook voor ongeveer 20-30 minuten in de voorverwarmde oven
  6. Besprenkel de zalm ook met wat olijfolie, citroensap en bestrooi naar smaak met peper. Leg de zalm op of naast de asperges op het moment dat ze nog 15-18 minuten in de oven moeten
  7. Verdeel nu alles over twee borden. Eet smakelijk!