Regenboogwortels van de barbecue

by in Recepten 7 mei 2021

Ondanks het wisselvallige weer de afgelopen tijd wordt bij steeds meer mensen de barbecue weer aangestoken. Een avondje barbecueën bestaat al snel uit veel bewerkt vlees, sausjes, stokbrood en een ‘standaard’ salade. Maar ook voor een gezondere barbecue zijn veel variatie mogelijkheden. Bijvoorbeeld deze geroosterde regenboogwortels.

Benodigdheden:
  • 1 pak regenboogwortels
  • Olie
  • Peper
Bereidingswijze:
  • Maak de wortels schoon
  • Kook de wortels 5-10 minuten in een pan met water. De duur is afhankelijk van de dikte
  • Giet het water af en dep de wortels door
  • Besprenkel de wortels met olie en peper
  • Grill de wortels 20 minuten op de barbecue. Keer halverwege. Het beste werkt dit op een barbecue met deksel op indirecte hitte. Rooster je de wortels op directe hitte (boven gas/kolen/elektrisch) dan kan de kooktijd van de wortels het beste iets verlengd worden en de grilltijd verkort. Let er ook op dat de wortels dan regelmatig gekeerd worden.