Basisrecept glutenvrij bananenbrood

by in Recepten 6 oktober 2021
Wat heb je nodig:
  • 150 gram amandelmeel
  • 3 eetlepels appelmoes zonder toegevoegd suiker
  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • Klein snufje zout
  • Neutrale olie
  • Bakblik en bakpapier
  • Staafmixer
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak de bananen met een vork of gebruik de staafmixer om een extra gladde puree te maken.
  • Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe aan de bananenpuree. Spatel tot het beslag één geheel is. Voeg eventueel nog extra ingrediënten naar keuze toe. Wij gebruikten bij het recept op de foto 50 gram walnoten (grof gehakt), flinke hand rozijnen en ceylon kaneel.
  • Vet een bakblik in met een klein beetje olie en bekleed vervolgens met het bakpapier. Verdeel het beslag over het bakblik.
  • Bak het bananenbrood voor 55-65 minuten af in de oven. Het bananenbrood is gaar als je met een satéprikker in het midden prikt en deze er schoon en droog uit komt.
  • Het brood kan in plakken worden ingevroren en is voor ca. 3 dagen in de koelkast houdbaar.

Extra toevoegingen naar smaak:

Denk hierbij aan kaneel, noten zoals walnoten of pecannoten, rozijnen, blauwe bessen, pure chocolade, cranberry’s, vanille-aroma.

Hoeft de cake niet glutenvrij? Dan zou je ook een volkorenmeel of speltvolkorenmeel kunnen gebruiken.