Zoete aardappel toast

by in Recepten 17 maart 2022

Soms wil je wel eens wat anders dan die standaard (volkoren) boterham. Daarom hebben we deze keer geëxperimenteerd met toast van zoete aardappel belegd met geitenkaas en geroosterde appel en walnoten. Natuurlijk kan je de zoete aardappeltoast naar eigen inzicht ook anders beleggen.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • Ca 400 gram zoete aardappel
  • 1 appel
  • 2 eetlepels ongezouten walnoten
  • 80 gram zachte geitenkaas
  • 1 eetlepel olie

Bereidingswijze:

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in plakken van ongeveer 1 cm dik. Breng water aan de kook en kook de plakken aardappel ongeveer 5 minuten. Giet vervolgens af en laat even uitwasemen.
  2. Was en snijd ondertussen de appel in kleine stukjes en verwarm een koekenpan of grillpan op het fornuis.
  3. Rooster de walnoten samen met de appel enkele minuten in de pan en bewaar deze even in een schaaltje.
  4. Besprenkel de aardappelen met olie. Rooster ze aan beide kanten in de pan totdat ze licht verkleuren
  5. Verdeel de aardappel toast over 2 borden en beleg met verkruimelde geitenkaas, appel en walnoten.