Gezonde wentelteefjes

by in Recepten 26 februari 2021

Een echt weekendrecept: wentelteefjes zijn heerlijk als ontbijt of als lunch en ideaal om oud brood te verwerken. Deze gezonde versie doet niks onder qua smaak voor de ouderwetse variant!

Voor 2 personen heb je nodig:
  • 4 volkoren boterhammen
  • 1 ei
  • 125-150 ml halfvolle melk of ongezoete sojadrink
  • Kaneel
  • 1 appel
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 eetlepel 100% pindakaas
  • Olie om in te bakken
Bereidingswijze:

Start met de rozijnen te wellen door deze in een schaaltje te doen en er warm/heet water overheen te schenken totdat de rozijnen helemaal onder staan. Laat de rozijnen voor 5 minuten staan. Klop vervolgens het ei samen met de melk en wat kaneel in een diep schaaltje. Wentel de boterhammen door het eimengsel totdat ze flink doordrenkt zijn. Leg de boterhammen tussentijds op een bord. Verwarm een koekenpan met wat olie en bak de boterhammen op middelhoog vuur elke zijde voor 4 minuten goudbruin. Controleer regelmatig om te kijken of het niet te snel gaat en indien nodig, keer je de boterham eerder om. Snijd ondertussen ook de appel in kleine blokjes.

Nadat je alle boterhammen goudbruin hebt gebakken, bak je de appelblokjes met nog wat kaneel in dezelfde pan. Giet de rozijnen af. Leg de boterhammen op je bord, serveer dit met de appel en de rozijntjes en verdeel er wat pindakaas overheen.

Eet smakelijk!