Nieuwe diëtist

by in Nieuws 18 februari 2022

Sinds kort Charlotte Grit als diëtist werkzaam bij ons in de praktijk. Charlotte neemt het verlof van Tessa waar. Zij zal zich in dit bericht verder voorstellen.

Al van jongs af aan heb ik een grote interesse in voeding en de werking van het menselijk lichaam. Naarmate ik ouder werd ontdekte ik ook het plezier in de keuken en de rol die eten speelt op sociaal en cultureel vlak. Op de middelbare hotelschool heb ik hier veel over mogen leren en deze passie verder kunnen ontwikkelen. Na het afronden van de opleiding in 2016 groeide ook mijn interesse voor gezondheid en wat de rol van voeding eigenlijk is binnen een gezonde leefstijl. Zo startte ik vrij snel met de opleiding Voeding & Diëtetiek. Daar ontdekte ik dat werken als diëtist ontzettend goed bij mij past.

Werken met mensen van verschillende leeftijden, verschillende ziektebeelden en telkens weer andere doelen maakt het werk voor mij leuk en uitdagend. Ik haal er veel energie uit om persoonlijke begeleiding te kunnen geven en samen met de cliënt opzoek te gaan naar een goede balans tussen goed eten, bewegen op een prettige manier, ontspanning en verantwoord leren loslaten. Het blijft iedere keer weer een puzzel en soms is het best lastig om bepaalde gewoontes of patronen te doorbreken. Ik heb een frisse blik en ik inspireer je graag om stap voor stap nieuwe gewoontes op te bouwen.

In mijn vrije tijd trek ik vaak de natuur in en neem ik graag een camera en mijn fiets mee. Daarnaast sta ik graag in de keuken en probeer ik veel nieuwe dingen uit. Ik vind het leuk om met onbekende ingrediënten of nieuwe producten aan de gang te gaan en mijzelf creatief uit te dagen. Ik help jou ook graag met het ontdekken van je innerlijke (gezonde) chefkok!

Met mijn kennis vanuit de opleiding kan je bij mij terecht voor verschillende hulpvragen omtrent overgewicht, ondergewicht, diabetes mellitus type 2, hart- en vaatziekte, darmproblematiek en hormonale klachten. Maar voor andere voeding gerelateerde hulpvragen ben je ook van harte welkom.