Zomerse quinoa salade

by in Recepten 11 augustus 2021

In de zomer kan een salade natuurlijk niet ontbreken. De toevoeging van mango en munt zorg voor een ultiem zomers gevoel. Voor een complete maaltijd is het goed om zelf nog een eiwitbron toe te voegen. Denk aan (geroosterde) noten, een blikje black eyed beans, gebakken kipfilet of een biefstukje.

Ingrediënten voor 2 personen
  • 150 gram Quinoa
  • ½ mango
  • ½- 1 avocado afhankelijk van het formaat
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 1 klein zakje sla (zoals rucola, veldsla of spinazie)
  • 1 bosui
  • 1-2 takje verse munt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel appelazijn (of andere fruitazijn)
  • Peper
 Bereidingswijze
  • Kook de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking en laat afkoelen
  • Schil de mango en snijd in blokjes, halveer de cherrytomaatjes, snijd de bosui in smalle ringen en hak de blaadjes van de munt fijn
  • Mix de gesneden ingrediënten samen met de quinoa, olijfolie, azijn en peper naar smaak
  • Snijd de avocado in blokjes en meng ook door de salade of snijd in plakjes en leg later op de salade
  • Spreid de sla uit over 2 borden en schep hierop het quinoa mengsel